Persoane interesate

miercuri, 7 martie 2012

Hamilton - book review

Romanul lui Catherine Cookson, Hamilton este o carte marcanta, care m-a facut sa ma gandesc ce as fi facut in locul personajului principal, Maisie si ca dincolo de fragilitate si vulnerabilitate, este un caracter puternic care va lupta pentru ceea ce iubeste.
Maisie este e fetita deosebita - are un mic handicap, bratul stang fiind mai scurt decat cel drept; se confrunta cu colegi care o necajesc, o mama aspra si nu tocmai sanataoasa mintal. Exista si cativa oameni buni pe care se poate baza - George, tatal vitreg, si mama lui, bunica adoptiva care o rasfata si o protejeaza atat cat poate sau doctorul Kane. Si mai are un prieten imaginar - pe Hamilton, un cal care apare ca sa o incurajeze cand e deznadajduita, care isi manifesta aprobarea fata de oamenii buni punandu-si copitele din fata pe umerii lor sau dezaprobarea, lovindu-i cu copitele din spate.
Romanul urmareste maturizarea lui Maisie si toate necazurile si bucuriile ei, mereu insotita de Hamilton, inclusiv o casnicie in care abuzurile copilariei o urmaresc si taria cu care lupta pentru ceea ce conteaza.
Finalul romanului ne-o prezinta pe Maisie ca autoare de succes a unui roman, implinita pe plan profesional si personal - cum a reusit? Va las pe voi sa descoperiti. Va spun doar ca e un roman care m-a facut sa plang, m-a facut sa rad si m-a facut sa reevaluez viata cu tot alaiul de bucurii si necazuri.
Romanul este primul dintr-o trilogie; din nefericire nu am citit decat acest volum, dar este de sine statator si se poate citit separat de celelalte.
Ce ziceti? V-ar placea sa-l cititi?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu