Persoane interesate

duminică, 13 noiembrie 2011

I LOVE TODAY

... Mika, for one, cause I like that song, but today is Sunday so "Relax, Take It Easy" is my choice of the day (and this was the ramble that should have been at the end of the post)
 
Azi imi place uleiul de ricin. De ce? Pentru ca nu-mi mai cade atat de tare parul si asta dupa cateva aplicari simple (nu masti in combinatie cu alte chestii, ci ulei simplu cu care am masat scalpul si apoi mi-am sters de cateva ori degetele prin par - il aplic cu cateva ore inainte de spalare, maxim am stat o data 6-7 ore, minim 1-2, depinde cand imi amintesc sau daca trebuie sa ies din casa). La spalat si apoi la uscat si pieptanat mai cade, dar nu atat de tare, iar la pieptanat in zilele urmatoare cad doar cateva fire.
Conform indicatiilor, uleiul de ricin este bun pentru mai multe probleme.
  • constipatie - nu sufar, n-am incercat
  • tratarea negilor - am avut unul, dar l-am tratat cu suc proaspat de rostopasca si a disparut; acum am o batatura mai veche pe care am dat-o cu ulei de ricin, dar numai cand ma dau pe par (probabil ar trebui zilnic) si deja arata aproape vindecata, mai e putin tare, dar am sperante ca va disparea)
  • regenerarea si imbunatatirea aspectului parului (mai des, mai stralucitor, mai elastic)  - deocamdata am constatat ca nu mai cade asa tare, e prea devreme sa spun ce efecte regenerative are, dar se vad fire noi, poate nu s-au nascut chiar la inceperea tratamentului, dar pe termen lung probabil este mai vizibil si acest efect. Parul e stralucitor si matasos, usor de pieptanat (cel putin in primele 2 zile dupa spalare) (dupa principiul "ma dati-i o sansa", folosesc in continuare Wash&Go pentru a spala uleiul din par, apoi samponul si balsamul cu extract de vin de la Manufaktura caruia i-am facut un review destul de rezervat, ca sa nu-i zic suparat aici (cum spuneam la finalul acelui review, probabil capul meu era de vina :)  Mai jos dau si reteta mastii cu ulei de ricin pe care am gasit-o, imi place ideea, (e interesanta partea cu albusul de ou, eu stiam ca se foloseste galbenusul; mie nu-mi place maioneza,  probabil asta va arata mai bine), dar inca nu am aplicat-o, deci nu pot sa-i laud efectele. 
    Pregateste o masca formata din albus de ou, 3 linguri de zeama de lamaie si o lingura de ulei de ricin, aplic-o pe parul umezit, maseaza cu incredere scalpul timp de 5 minute si intinde masca pe intreaga lungime a parului. Acopera-ti capul cu un prosop si mentine-l timp de cel putin jumatate de ora dupa care samponeaza parul de cel putin doua ori pentru a indeparta orice urma de ulei. Aceasta masca face minuni si in cazul parului facut permanent, al celui intins des cu placa sau a parului care este dar foarte des cu fixativ, spuma, ceara sau alte solutii de fixare. Poti face acesta tratament o data la doua saptamani, pe o perioada de doua – trei luni, iar daca simti in continuare nevoia, poti prelungi perioada.
  • Gene mai lungi si mai dese (am incercat, dar iarasi, am aplicat doar odata cu tratamentul parului, nu in fiecare seara; oricum, mie mi se pare ca arata mai bine; eu mi-am sters degetul de sprancene ca sa scap de uleiul ce a ramas pe deget, cred ca ar fi bun si pentru ele, sunt fete care ar vrea sa repare greseli de pensare excesiva)
    Daca vrei sa rasfeti genele, sa le ajuti sa se lungeasca si sa devina mai dese, aplica in fiecare seara, dupa ce te demachiezi, putin ulei de ricin cu ajutorul varfului degetului sau cu ajutorul unei pensule. Repeta tratamentul seara de seara, timp de cel putin doua saptamani.
  • Unghii mai rezistente (n-am incercat, nu am probleme cu unghiile)
    Amesteca o lingura de ulei de ricin, doua linguri de masline si zeama de la jumatate de lamaie, incalzeste-le astfel incat pielea ta sa suporte, inmoaie unghiile in solutia rezultata si mentine-le timp cel putin 5 minute. Astfel, unghiile tale vor deveni mai tari, iar cuticulele se vor inmuia. Mai mult decat atat, datorita sucului de lamaie, unghiile tale vor avea o nuanta mai deschisa.
  • Maini mai fine (n-am incercat, sper sa am timp o data de curiozitate, nu am probleme cu mainile)
    Daca pielea mainilor este uscata si nu chiar atat de fina precumt i-ai dori, incearca urmatorul tratament: tine-le 3 minute in apa foarte calda, dupa care maseaza-le cu un amestec de zahar brun sau sare grunjoasa (o lingurita) si o lingura de ulei de ricin, dupa care clateste-le doar cu apa calda si sterge-le cu un prosop. Este recomandat ca mai intai sa torni sarea sau zaharul in palma dupa care sa adaugi si uleiul pentru a evita topirea ingredientului grunjos. Efect 2 in 1: exfoliere (indepartarea celulelor moarte) si hidratare intensa.
  • Piele mai curata si mai hidratata (suna bine, dar n-am incercat; aici sunt curioasa, oare ce efect are asupra cosurilor si punctelor negre? - de efectuat cercetari :)
    Supune-ti tenul unei bai de abur si apoi maseaza pielea cu putin ulei de ricin, timp de 3 minute, dupa care spala-te doar cu apa calda si sterge-te usor cu un prosop moale.
     
Am cumparat de la un magazin cu produse naturiste o sticluta de 60 ml si inca mai am, dar sigur voi mai cumpara - atatea retete, atate beneficii ... :)

O duminica placuta, sa fiti sanatoase si frumoase si nu uitati - Relax, take it easy!  

3 comentarii:

  1. Asa e cu uleiul de ricin. eu il folosesc pe par, gene, fata si unghii. ptr par fac sampon din el sau masca, pe fata il combin cu inca 3 uleiuri, si pe maini la fel fac o solutie cu ulei de ricin.
    am uitat sa zic de gene. cu o periuta de rimel poti sa faci operatia amintita de tine.
    Intern n-am folosit. dar am auzit de la altii ca isi face efectul :)

    RăspundețiȘtergere
  2. Asa e, Sakura, l-am cumparat fara mari sperante, desi auzisem de efectele lui. Poate daca as fi mai atenta si constanta in utilizare, ar face toate minunile. deocamdata sunt fericita ca mi-a oprit parul sa nu ma mai paraseasca. Aseara m-am spalat si a cazut foarte putin in comparatie cu alte dati. Sigur la trec pe la magazinul naturist, chiar vreau sa incerc retetele pentru maini si ten.
    Be beautiful!

    RăspundețiȘtergere