Persoane interesate

duminică, 4 septembrie 2011

Din seria: Si mama-mi spune ...

(Imagine de pe google: vedeti degetul ala care spune "eu stiu mai bine?!?")

Nu stiu cum sunt altii, dar eu am o mama ... cu multe sfaturi ... de cele mai multe ori nesolicitate.
Poate mi se intampla numai mie sa aud: "asculta pe mama, eu stiu mai bine"
Cand eram mai mica, deci pustoaica atotstiutoare/prea putin rabdatoare ma enerva la culme pronuntarile de acest gen.
Dintre perlele mamei mele mi-am dus aminte cu amuzament urmatoarea formula: "Cand te mariti iti trece" - si inainte sa va ganditi la cine-stie-ce - e vorba de cosuri.
In ultimele 2 saptamani pentru ca incerc o noua abordare in lupta cu cosurile (2 produse Garnier despre care am mai vorbit intr-un post anterior) - pana acum rezultatele sunt ... si nu prea, adica am reusit sa scap de cateva cosuri, dar apar altele, iar in incercarea mea de a urma indicatiile incerc sa ma abtin de la ruperea lor: abstinenta aceasta este posibila prin ocuparea mainilor (am de lucru, deci degetele sunt pe tastatura) si aruncarea oglinzii (nu le vad, uit ca exista). Strategia a avut rezultate modeste la nivelul cosurilor si un efect secundar: nu m-am mai pensat de vreo 7-10 zile (aspect de care m-am rusinat foarte tare sub lumina crunta de la stomatolog).
Acum intorcandu-ne la vorba mamei, logica e urmatoarea: cosurile vor trece dupa ce ma marit, dar cine ma ia cu cosuri. OK, cu maritisul in gand, lupt sa scap de cosuri ... si da-i si lupta ... lotiunea trece, cosurile raman ... iar azi am sprancene ... inestetice  ca sa nu zic altfel) si acu ... cine ma mai ia pe mine?!?
Concluzie:
1. Sotul este o solutie anti-acneica (dupa intelepciunea materna ... si acum imi dau seama ca n-am intrebat-o daca ea a avut cosuri de care a scapat odata cu 'achizitionarea' acestui 'produs')
2. Potrivit legendelor moderne si a studiilor specialistilor britanici (sau de orice nationalitate) - barbatilor le plac fete frumoase, deci fara cosuri sau sprancene stufoase.
3. Luand in calcul cele doua premise (pe care le presupunem adevarate) viitorul meu sot va fi miop sau deloc (sau in varianta optimista, va face exceptie de la regula nr. 2 si va cauta nevasta dupa alte criterii (raritate mica, pe unde te ascunzi tu?!?) + (foarte important) mama lui va semana cu mama mea impartasind aceleasi 'perle' progeniturilor.

Acest text are un ton satiric, ironic, educativ (caci e bine s-o asculti pe mama) si optimist (e bine sa speri ca exista acel mic procent de exceptii de la concluziile irefutabile ale specialistilor si ca soacra va semana cu mama ... desi nu sunt sigura ca aceasta ultima 'speranta' se incadreaza la optimism sau la fatalism)
Acest text nu se vrea a fi anunt matrimonial, nici solicitare de produse anti-acneice.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu