Persoane interesate

sâmbătă, 6 august 2011

Putting things in perspective


Daca ai putea reduce populatia din intreaga lume la un sat de 100 de persoane, mentinand proportiile tuturor popoarelor existente pe pamant, acest sat ar fi compus in felul urmator:
- 57 de asiatici, 21 de europeni, 14 americani (din America de Nord, Centru si Sud), 8 africani,
- 52 ar fi femei, 48 barbati
- 70 nu ar fi albi, 30 albi
- 70 nu ar fi crestini, 30 crestini
- 89 ar fi heterosexuali, 11 ar fi homosexuali
- 6 persoane ar avea 59% din bogatiile lumii si toate 6 ar fi din Statele Unite
- 80 ar sta in case de nelocuit
- 70 ar fi analfabeti
- 50 ar suferi de malnutritie
- 1 ar fi pe moarte
- 1 ar fi pe punctul de a se naste
- 1 ar avea un computer
- 1 (da, numai 1 ar avea diploma de studii)
Daca te gandesti la lume din perspectiva asta, nevoia de a accepta, de a intelege si nevoia de educatie devin clare.
Ia in considerare si asta:
Daca te-ai trezit azi-dimineata mai mult sanatos decat bolnav, inseamna ca ai mai mult noroc decat milioane de persoane care nu vor apuca sa traiasca saptamana viitoare.
Daca nu ai trait pericolul unei lupte, singuratatea unei inchisori, agonia torturii sau chinurile foamei - esti inaintea altor 500 de milioane de oameni de pe lumea asta.
Daca poti sa intri in biserica fara teama ca vei fi amenintat, arestat, torturat sau omorat - esti mai norocos decat 3 miliarde de persoane.
Daca ai mancare in frigider, haine cu care sa te imbraci, un loc unde sa dormi si o casa in care sa stai - esti mai bogat decat 75% din populatia lumii.
Daca ai bani in banca, in portofel si cateva monede intr-o pusculita - esti printre cele 8 procente ale persoanelor care traiesc bine.
Daca parintii tai sunt inca in viata si inca impreuna - esti, intr-adevar, o persoana rara, chiar si in Statele Unite si Canada.
Daca poti sa citesti acest mesaj esti de doua ori binecuvantat: pentru ca cineva s-a gandit la tine si pentru ca nu te numeri printre cele doua miliarde de persoane care nu stiu sa citeasca.
Cineva a zis odata:
Munceste ca si cum nu ai avea nevoie de bani.
Iubeste ca si cand nimeni nu te-a facut vreodata sa suferi.
Danseaza ca si cand nimeni nu te vede.
Canta de parca nu te-ar auzi nimeni.
Traieste ca si cand Paradisul ar fi pe pamant.

(stiu, e genul de mesaj primit pe mail, insotit binenteles de 'amenintarea' cu ghinion pe x ani daca nu-l trimiti mai departe) 
Eu l-am luat ca pe o trezire la realitate .. let's face it: oamenii nu prea sunt multumiti cu ce au, cum sunt, ce sunt etc. 
Daca nu merge altfel, dati la o parte pe "ar putea fi mai bine", ganditi-va ca intotdeauna ar putea fi mai rau, deci intotdeauna e bine asa cum este.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu