Persoane interesate

duminică, 9 iunie 2013

Happy Weekend! In zbor :)


REGULI DE ZBOR PENTRU PILOTI INCEPATORI

1. Decolarea e optionala. Aterizarea insa e obligatorie.
2. Daca impingi mansa, casele devin mai mari. Daca tragi de mansa, casele se fac mai mici, asta daca nu tragi in continuare pana cand ele devin mari din nou.
3. Zborul nu e periculos. Periculos e sa te prabusesti.
4. E mereu mai bine sa fii aici jos si sa vrei sa fii acolo sus, decat sa fii acolo sus si sa iti doresti sa fi fost acolo jos.
5. Singurul caz in care ai prea mult combustibil e atunci cand esti in flacari.
6. Elicea e doar un ventilator mare, montat in fata avionului ca sa il racoreasca pe pilot. Cand se opreste, se poate vedea cum pilotul incepe sa transpire.
7. Cand esti in incurcatura (nu stii ce sa faci ) mentine altitudinea. Nimeni nu s-a ciocnit de cer.
8. O aterizare buna e aceea dupa care poti pleca pe picioarele tale. O aterizare excelenta e aceea dupa care se mai poate utiliza si avionul.
9. Invata din greselile altora. Nu o sa traiesti atat de mult incat sa le faci tu pe toate!
10. Poti sa aflii daca ai aterizat cu rotile in sus, daca trebuie sa turezi motorul la maxim ca sa ajungi la locul de parcare.
11. Probabilitatea supravietuirii este invers proportionala cu unghiul de sosire. Cu cat unghiul e mai mare, cu atat probabilitatea supravietuirii e mai mic si invers.
12. Niciodata sa nu lasi un avion sa te duca undeva unde mintea ta nu a fost cu cinci minute inainte.
13. Stati afara din nori. Linia argintie de care se tot vorbeste poate fi un alt avion care vine din sens opus. Surse demne de incredere relateaza ca muntii obisnuiesc sa se ascunda si ei in nori.
14. Incearca mereu sa mentii semnul egal intre numarul de decolari si numarul de aterizari.
15. Ca incepator, incepi cu un sac mare plin de noroc si un sac mare gol de experienta. Smecheria este sa umpli sacul de experenta inainte sa ti se goleasca sacul cu noroc.
16. Elicopterele nu pot sa zboare, dar sunt asa de urate incat pamantul le respinge.
17. Daca tot ce poti vedea prin cupola (fereastra) este pamantul care se invarte si tot ce poti auzi sunt strigatele de disperare ale pasagerilor, inseamna ca lucrurile nu sunt tocmai cum ar trebui sa fie.
18. In lupta continua dintre obiectele facute din aluminiu ce se avanta cu sute de Km pe ora si pamantul ce se avanta cu zero Km pe ora, pamantul inca mai trebuie invins.
19. Gandirea corecta vine din experienta. Din nefericire experienta vine din gandirea gresita.
20. Aminteste-ti ca forta gravitationala nu e doar o idee buna. E o lege. Si nu se refera doar la mere.

***

O blonda pilot se hotaraste ca vrea sa invete sa piloteze un helicopter.
S-a dus la aeroport, dar singurul elicopter disponibil era pentru un singur om. Instructorul s-a gandit ca poate s-o trimita singura, pentru ca tipa avea deja permis pentru avioane usoare si ca poate sa-i de instructiuni prin radio.
Asa ca blonda s-a urcat in elicopter si a decolat. A ajuns la 500 de metri si totul mergea perfect. A ajuns la un kilometru altitudine si totul mergea minunat.
Blonda si instructorul vorbeau prin radio, totul mergea perfect. La 1500 de metri elicopterul a inceput sa cada rapid. A trecut peste niste copaci si a cazut in padure. Instructorul s-a urcat in masina si s-a dus sa vada daca tipa era ok. Cand a ajuns la marginea padurii a vazut-o venind spre el.
- Ce s-a intamplat? A intrebat instructorul. Totul mergea de minune cand ai ajuns la 1500 de metri, ce s-a intamplat dup-aia?
- Pai, zise blonda, mi s-a facut frig, asa ca am inchis ventilatorul cel mare.

Postarea participa la colectia de zambete de HAPPY WEEKEND!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu