Persoane interesate

marți, 29 mai 2012

Intrebare intrebatoare ...

Am initiat bookcrossing anul trecut si ideea a fost sa lasam cartea respectiva sa circule de la un cititor la altul cu limitarea circulatiei in blogosfera mai mult pentru control, adica sa se poate urmari traseul si o minima responsabilizare. 
Au aparut doritori care nu au blog si m-am gandit sa extind metoda, dar as avea nevoie de cateva sfaturi. 
Daca las cartea libera tot printr-un fel de giveaway aici pe blog cu orice fel de redistribuire a anuntului (postare, facebook share, twitter etc.) ce facem dupa ce pleaca de la mine? Daca urmatoarul cititor nu are blog, cum o va transmite mai departe? (ma refer la forma anuntului - sa zicem ca un GA pe facebook ar fi o forma; eu evit acum acest gen de concurs pentru ca pe blog pot sa limitez inscrierile multiple prin verificarea IP ... ). 
Asa ca m-am gandit sa va intreb daca ma puteti ajuta cu idei pentru formatul acestui bookcrossing.
Ca idee, urmatoarea carte pe care m-am gandit sa o pun in circulatie este Sotia calatorului in timp de Audrey Niffenegger (are 396 de pagini, scris marunt si abia am primit-o, va dura un pic pana o termin, mai ales daca mai am de lucru :)
Astept comentariile voastre si impreuna sper sa gasim o solutie convenabila.

duminică, 27 mai 2012

Scurt periplu prin Strasbourg

Cu ocazia aceleasi burse in Konstanz (Germania) am facut o scurta vizita de grup la Strasbourg. 
Konstanz e in Sudul Germaniei si la tren au preturi speciale pentru grupuri (ex. 5 persoane cu 25 Euro, in regiunea de sud, indiferent de distanta, doar sa fie destinatia inclusa in regiune). Biletul e valabil de la 9.00 a.m. (precizare pentru ca o data am avut plecarea mai devreme si am recurs la "play Romanian, play stupid" - "n-am stiut, n-o sa se mai intample"). Deci tot ce trebuia pentru organizarea unei iesiri era un grup multiplu de 5 sau pe aproape, si o destinatie buna. 
Asa am facut destul de multe excursii (in afara celor organizate de universitate), inclusiv in afara Germaniei - Shaffhausen, la Cascada Rinului (Elvetia), la Basel (Elvetia) unde am mers la vreo 2 muzee, vreo 2 vizite in Kreuzlingen (granita cu Elvetia e aproape de gara din Konstanz si era foarte comod - luam pur si simplu un autobuz, cu acelasi abonament de student, deci nici un cost suplimentar pentru transport; aici am vizitat micul magazin al fabricii de ciocolata - nu ne-au lasat sa vizitam fabrica cum am fi vrut noi :) un targ de Craciun colorat si parfumat cu diverse arome (si unde m-am ratacit de grup, dar am nimerit autobuzul si singura) si inca o vizita la patinoar ... ma gandesc acum ca am fi putut sa profitam mai mult de accesibilitatea acestei destinatii ... oh, well, regrete ...) si destinatia amintirilor de azi, Strasbourg (Franta).
Ultima destinatie a insemnat sa trecem granita pe jos (e un sentiment interesant).
 deci, un fel de "toate chestiile comode precum un bar+restaurant+telefon si WC, statie de autobuz, casa de schimb si gara sunt in directia asta, dar daca vrei tu, n-ai decat s-o iei la picior spre Strasbourg"
 si cum trecuram podul asta, eram in Franta
 de-a lungul podului erau mici placute cu citate in diverse limbi si am gasit poza aceasta, citatul era frumos, doar ca nu se vede tot, nici autorul ... eh, data viitoare :)
de pe traseu, nu stiu ce sunt toate, take in the view and enjoy :)



catedrala aceasta n-am vizitat-o, dar imi plac enorm pozele cu ea :D



 Notre Dame de Strasbourg - pe aici ne-am invartit si pozat un pic, am intrat si mi-a cam fost rusine ca sunt romanca pentru ca era un avertisment legat de hotii de buzunare si cum la usa se cersea in romaneste, era destul de clar :(

vitraliile nu se vad prea bine si intotdeauna impactul e mai frumos in realitate, dar sa fie acolo .. sa vedeti ca am intrat cu rusine cu tot :)
aici eram in drum spre Petite France, am trecut cateva poduri romantice, canalele raului Ill sunt foarte curate si chiar am avut un soc cand am vazut la un moment dat o punga (in poza de mai jos, undeva in dreapta, neinclusa in cadru ... suntem buni la eliminat murdariile din cadre, sa iasa bine - mama ei de campanie electorala, imi coloreaza amintirile)

Mica Franta este un cartier cu un aer aparte, usor boem, arhitectura frumoasa, a se vedea ce frumos e impodobita casa (era 21 noiembrie)
Aici nu am prea multe poze de peisaj si nu vreau sa-mi expun prietenii fara acordul lor aici, majoritatea pozelor fiind cu ei :)
aici va pun un mic filmulet facut pe strada, in Petite France in drum spre academie :)
 
Academie de le Biere unde am baut fiecare cate ceva si am ras putin, considerandu-ne absolventi ai acestei mici institutii :)


pe undeva pe drum am facut poze si la cateva vitrine :)
Cred ca asta e teatrul, dar nu sunt sigura, iar in fata uite ca au un cal troian (iarasi, poze cu calul ...)
 Am ajuns si la Consiliul Europei, poze cu steagurile si noi pe trepte si cam atat (era duminica, deci nu am putut vizita nimic)
aici am luat-o si noi pe ocolite, pana sa ajungem la intrare, peisajul frumos ... stati sa vedeti filmuletul
drum in constructie, noroi, pietre, borduri ...  apa ... (hmm, inundatie?!?) ... ciori pe fundal ...hai ca suntem in Romania ... nuuuu, uite Parlamentul European (mai era vreo luna pana intra si Romania in Europa, sunt sigura ca la ei lucrarile au fost gata sa ne primeasca pe trotuare curate ... asta daca nu lucrau cu romani :D
Si cu aceasta imbratisare va multumesc de rabdarea de a parcurge cu mine atatia kilometri peste ani si va urez calatorii placute.

Pentru cei care doresc mai multe imagini si mai actuale, va recomand postarea Tomatei cu Scufita (o gasiti aici si include un link catre 150 de imagini, enjoy!)

Duminicale

Duminica - zi de odihna, de relaxare sau cum am vazut undeva, Funday.
Din punct de vedere crestin ortodox, fiecare duminica este o celebrare a Domnului, iar fiecare duminica este insotita de un cuvant din Evanghelie, de o predica prin care se explica si se dezvolta pasajele biblice si cuvant de invatatura. Azi este Duminica a VII-a dupa Pasti, duminica in care se aminteste despre Sinodul I Ecumenic pentru pastrarea credintei si lupta impotriva ereziei. 
Nu sunt in masura sa dezvolt subiectul, asa ca mai bine va las cu cateva surse mai indreptatite: puteti asculta citirea Evangheliei din aceasta duminica aici si in cele ce urmeaza redau predica Parintelui Cleopa (sursa)


Predică la Duminica Sfinţilor Părinţi de la Sinodul I Ecumenic
(Despre păstrarea dreptei credinţe)
Trei sînt care mărturisesc în cer: Tatăl, Cuvîntul şi Duhul Sfînt şi Aceşti trei Una sînt! (I Ioan 5, 7)
Hristos a înviat !
Iubiţi credincioşi,
Astăzi, în Duminica a 7-a după Sfintele Paşti, Biserica Ortodoxă prăznuieşte primul Sinod Ecumenic al lumii creştine, care a avut loc în anul 325 în oraşul Niceea, pentru a condamna erezia, adică învăţarea greşită, eretică a lui Arie. Sinodul s-a organizat de Sfîntul Împărat Constantin cel Mare cu mama sa Elena, la cererea Sfinţilor Părinţi de atunci, fiind primul împărat creştin din lume (306-337).
Ce este un sinod ecumenic? Este adunarea tuturor marilor ierarhi ortodocşi - episcopi, mitropoliţi şi patriarhi din toată lumea, cu scopul de a discuta unele învăţături de credinţă creştină neclare încă, şi de a le fixa în legi fixe, neschimbabile, numite dogme. De asemenea, un sinod ecumenic judecă şi condamnă toate abaterile de credinţă, străine de învăţătura Sfintei Evanghelii şi a Sfinţilor Părinţi şi exclude din Biserică, adică dă anatema, pe toţi ereticii care sfîşie unitatea de credinţă a Bisericii, simbolizată prin cămaşa de in a Domnului, făcută dintr-o sigură bucată, cum zice în Sfînta Evanghelie: Cămaşa era fără cusătură, de sus ţesută în întregime (Ioan 19, 23). Prin cuvîntul "sinod" înţelegem adunare, consiliu; prin cuvîntul "erezie" înţelegem părerea sau învăţătura particulară a cuiva despre Dumnezeu, împotriva învăţăturii adevărate a Bisericii lui Hristos.
De ce a avut loc Sinodul I Ecumenic? Care a fost pricina care i-a silit pe Sfinţii Părinţi să se adune la un loc şi să apere dreapta credinţă? Pricina a fost apariţia unui mare eretic, anume Arie, care învăţa pe creştini o credinţă nouă, zicînd că Fiul lui Dumnezeu nu ar fi de o fiinţă cu Tatăl şi că a "fost un timp cînd Fiul nu era". El numea pe Iisus Hristos "creatură superioară", "cea dintîi dintre creaturi". Acest eretic era un preot din Alexandria Egiptului, foarte mîndru şi neascultător, însă bun predicator, care a trăit în secolele III-IV. Erezia lui s-a răspîndit în cîţiva ani atît de mult încît rupsese Biserica în două şi ameninţa să se răspîndească în tot imperiul roman de răsărit şi de apus.
Sfinţii Părinţi, nemaiputînd răbda hulele lui Arie împotriva Mîntuitorului şi a Preasfintei Treimi, au cerut ajutorul drept credinciosului împărat Constantin cel Mare, ca să contribuie cu puterea sa imperială la liniştirea Bisericii lui Hristos şi condamnarea învăţăturii hulitoare a lui Arie şi a discipolilor săi. Inspirat de Duhul Sfînt, marele împărat creştin a hotărît să organizeze primul Sinod Ecumenic la Niceea în anul 325 pe cheltuiala imperiului, fiind invitaţi toţi marii ierarhi ai Bisericii creştine din Răsărit şi din Apus. Astfel au luat parte 318 Sfinţi Părinţi la care s-a adăugat şi o delegaţie a Papei Silvestru I al Romei, pentru că pînă în anul 1054, Biserica creştină era una, nedespărţită în două - cea Ortodoxă de Răsărit şi cea Romano-Catolică de Apus. De aceea şi sinoadele pînă la dezbinarea Bisericii se numesc "ecumenice", adică generale, pentru că au luat parte la ele şi ierarhi din partea Bisericii Romei.
Sinodul de la Niceea a fost deschis chiar de Sfinţii Împăraţi Constantin şi Elena şi a durat toată vara. În timpul sinodului, la care a fost de faţă şi ereticul Arie cu ai lui, Sfinţii Părinţi s-au ostenit mult să întoarcă pe eretici la ortodoxie, dar ei n-au vrut să asculte. Ba s-a întîmplat ca în timpul discuţiilor, Sfîntul Ierarh Nicolae să-i dea o palmă lui Arie căci nu putea răbda hulele lui. Atunci Sfîntul Constantin cel Mare a poruncit să i se ia omoforul şi Evanghelia şi să fie aruncat în temniţă pentru că a îndrăznit să lovească. Noaptea însă i s-a arătat Mîntuitorul în temniţă şi i-a dat din nou Evanghelia în mîini, iar Maica Domnului i-a pus omoforul pe piept. Dimineaţă, auzind împăratul acestea, l-a adus pe Sfîntul Nicolae iarăşi la sinod şi îşi cereau iertare toţi de la el, văzînd rîvna şi răbdarea lui pentru credinţă.
La fel şi Sfîntul Ierarh Spiridon, căutînd să lămurească pe Arie despre taina Preasfintei Treimi şi cum că toate cele trei persoane sînt de o fiinţă şi de aceeaşi cinste, a luat o cărămidă arsă şi, făcînd semnul sfintei cruci, cînd a strîns cărămida, focul care a ars-o s-a ridicat în sus, apa a curs pe pămînt şi lutul a rămas în mîna lui. Cărămida era simbolul Preasfintei Treimi. Focul închipuia pe Tatăl, lutul pe Fiul întrupat şi apa pe Duhul Sfînt, Mîngîietorul care a fost trimis în lume.
În timpul sinodului cei 318 Sfinţi Părinţi au dat anatemă pe ereticul Arie şi învăţăturile sale hulitoare de Dumnezeu. Părinţii au dogmatisit că cele trei persoane ale Preasfintei Treimi: Tatăl, Fiul şi Duhul Sfînt, sînt de o fiinţă şi nedespărţite. Tot la acest sfînt sinod s-a întocmit partea întîi a Crezului, primele şapte articole despre Tatăl şi Fiul. Ultimile cinci articole despre Sfîntul Duh aveau să se întocmească la Sinodul II Ecumenic din anul 381. Crezul cuprinde pe scurt dogmele credinţei ortodoxe, şi se rosteşte zilnic în biserici şi prin casele creştinilor ca o mărturisire a dreptei credinţe apostolice.
Deşi Arie a fost surghiunit în sudul Dunării el nu a vrut să asculte de Biserică, ci mai mult căuta să semene între creştini învăţătura sa hulitoare. De aceea a fost greu pedepsit de Dumnezeu, încît i s-au vărsat măruntaiele şi a murit cumplit, spre veşnică osîndă în gheena iadului.
Iubiţi credincioşi,
Cu toate că ereticul Arie, cel mai mare eretic din lumea creştină, ca şi eresul său, au dispărut, de-a lungul secolelor Biserica lui Hristos a fost lovită mereu de noi secte şi erezii, unele mai periculoase decît altele. Cea mai grea dezbinare a Bisericii creştine a fost în anul 1054 cînd a avut loc marea schismă (ruptură) între Răsărit şi Apus, luînd astfel naştere două Biserici separate: cea Ortodoxă cu centru la Constantinopol şi cea Romano-Catolică cu centru la Vatican (Roma). La rîndul ei Biserica Catolică a mai fost lovită de încă două eresuri şi sciziuni. Este vorba de eresul lui Luther, al doilea Arie, şi de Calvin din secolul al XVI-lea, urmaţi după aproape un secol de schisma anglicană din secolul al XVII-lea.
Primul eres a cuprins aproape integral ţările din nordul Europei, aşa numitele ţări protestante; iar religia anglicană s-a răspîndit în Anglia, America de Nord şi Australia, formînd Biserica anglicană.
Vedeţi cum a reuşit satana să rupă cămaşa lui Hristos, adică să dezbine şi să sfîşie unitatea Bisericii întemeiată de El? Noi toţi mărturisim "o credinţă, un Domn, un botez", însă datorită mîndriei şi începătorilor de eresuri, care au schimbat învăţătura de credinţă ortodoxă, apostolică, cu dogme noi după mintea lor, precum şi din cauza păcatelor noastre ale tuturor, au apărut în ultimele secole mai multe Biserici creştine - două apostolice - cea Ortodoxă şi cea Catolică şi trei fără succesiune apostolică: protestantă, reformată şi anglicană.
Dar dezbinările religioase nu s-au oprit aici. Începînd din secolele XVIII şi mai ales XIX, au apărut în America şi în apusul Europei noi grupări religioase rupte din trupul Bisericii apostolice, numite "secte".
Astăzi, în lume se află pînă la o mie de secte şi grupări religioase creştine, unele mai fanatice, mai periculoase decît altele, cum ar fi "martorii lui Iehova", "templul satanei", cu aşa numita "liturghie neagră", în care se adoră diavolul în locul lui Dumnezeu. Ei caută să-şi facă noi membri în rîndul credincioşilor interesaţi, a celor certaţi cu disciplina Bisericii lui Hristos, a celor săraci, cărora le promit ajutoare materiale şi mai ales a tinerilor, pe care îi pot corupe mai uşor.
Să luăm deci aminte la noi şi la familile noastre ortodoxe. Înmulţirea sectelor este un semn văzut apocaliptic, care prevesteşte sfîrşitul veacurilor.
Prima datorie a fiilor Bisericii Ortodoxe este aceea de a cunoaşte cît mai bine Sfînta Scriptură, Sfînta Tradiţie, Catehismul şi operele principale ale Sfinţilor Părinţi. A doua datorie, dacă nu cea dintîi, este să trăim cu mare credinţă în Dumnezeu şi să ducem cu rîvnă şi evlavie viaţa noastră religioasă de familie, în desăvîrşită moralitate. Sectele cer teorie, ne atacă cu texte din Sfînta Scriptură. Noi să le răspundem, nu cu vorbe, nu cu atît cu texte din Biblie, cît mai ales cu viaţa morală smerită, curată, sfîntă. Vorbele nu pot înlocui faptele. În faţa unor creştini corecţi, milostivi şi evlavioşi, ei se ruşinează şi tac.
A treia mare datorie ce ne revine este să ne creştem copiii în frică de Dumnezeu, cu mare grijă şi atenţie. Căci dacă nu-i educăm noi cum trebuie sau îi smintim cu viaţa noastră, a părinţilor, îi pierdem sufleteşte pe fii, nu ne mai aparţin şi foarte uşor îi pot amăgi sectele, patimile, beţia, desfrîul şi necredinţa. Un tînăr o dată căzut, greu mai poate fi salvat, tras de la sectă. Copiii, ca şi părinţii, trebuie să ştie de mici Tatăl nostru, Crezul şi Psalmul 50, şi să înveţe cunoştinţele religioase principale din Catehismul ortodox. Cine nu ştie pe de rost măcar aceste trei rugăciuni nu poate fi împărtăşit cu Sfintele Taine.
Altă mare datorie a creştinilor ortodocşi este să fie oameni de rugăciune că fără ea nu putem face nimic. Să nu lipsească în sărbători nimeni de la Sfînta Liturghie şi de la predică, afară de mare nevoie. Rugăciunea cu credinţă, cu post şi lacrimi este viaţa noastră, pîinea noastră duhovnicească, mîntuirea noastră. Apoi trebuie să trăiască în dragoste cu toţi oamenii, mai ales cu cei din familie şi să facă după putere milostenie, care "acoperă mulţime de păcate".
O altă datorie principală este ca fiecare să aibă un duhovnic bun, înţelept, la care să-şi mărturisească păcatele în cele patru posturi, să-i ceară sfaturi pentru toate şi să-l asculte ca pe Însuşi Hristos. Creştinii noştri nu trebuie să meargă la adunările sectante, nici să-i primească în casă, şi nici să discute cu ei, dacă nu vor să cadă în cursele lor. Cine face aceasta nu va fi amăgit niciodată de diavol, nici de patimi, nici de cursele oamenilor răi.
Iubiţi credincioşi,
Astăzi este Duminica Sfinţilor Părinţi de la Sinodul I Ecumenic, care au apărat dreapta credinţă, au dat anatema pe eretici şi au formulat Crezul ortodox. Să rămînem credincioşi Evangheliei lui Hristos şi Bisericii Ortodoxe, ai cărei fii sîntem. Ea ne-a născut prin baia Botezului, ea ne-a crescut şi învăţat calea mîntuirii. Să cinstim Biserica Ortodoxă care ne-a născut. Să cinstim pe toţi sfinţii şi icoanele lor ca cei ce sînt "prietenii Domnului" şi se roagă pentru noi la cer. Să trăim în dragoste unii cu alţii, singura cale care mai poate salva lumea de la pierzare. Să creştem copiii în iubire de Dumnezeu, că de ei depinde cel mai mult mîntuirea noastră şi să păstrăm cu sfinţenie dreapta credinţă ortodoxă, fără de care nu ne putem mîntui oricîte fapte bune am avea.
Închei cu o scurtă istorioară.
Un părinte cu viaţă sfîntă a intrat noaptea să se roage în biserică şi prin minune dumnezeiască a văzut altarul deschis, iar lîngă sfînta masă şedea un prunc luminat cu cămaşa ruptă. Şi l-a întrebat cuviosul: "Copile, cine eşti tu?" Iar el a răspuns: "Eu sînt Hristos, Mîntuitorul lumii!" "Dar cine ţi-a rupt cămaşa?" întreabă sihastrul. Iar Domnul i-a răspuns: "Mi-a rupt-o Arie, ereticul!" şi S-a făcut nevăzut.
Oricine propovăduieşte altă Evanghelie decît cea vestită de Hristos, de Apostoli şi de Biserică, sfîşie cămaşa Domnului şi-şi agoniseşte osîndă veşnică, fără iertare.
Să cădem deci în genunchi şi să slăvim cu evlavie şi dreaptă credinţă pe Tatăl, pe Fiul şi pe Sfîntul Duh, Treimea cea de o fiinţă şi nedespărţită. Amin.

Inchei cu una dintre cantarile mele preferate. 
Doamne ajuta!

sâmbătă, 26 mai 2012

LUSH me again!

V-am povestit un pic aici despre produsele primite de la LUSH in urma giveaway-ului Alexandrei.
Urmeaza cateva detalii despre fiecare: 
Breath of Fresh Air (100g) - skin toner (apa florala de trandafiri)
Ingrediente: Apa de izvor, Apa de mare proaspata, Aloe vera organica - gel, Parfum, Extract de Alge marine (Chondrus crispus), Absolut de trandafiri (Rosa damascena), Ulei de Paciuli (Pogostemon cablin), Ulei de Rozmarin (Rosmarinus officinalis), Extract de Alge marine (Fucus vesiculosus) *Limonen, *Linalool, *Metilparaben (*continute natural in uleiuri esentiale)
Gasiti produsul si detalii despre ingrediente  aici
Ce zic ei: Tonifica fara sa stranga pielea. Inmoaie pielea cu aloe; o hraneste cu vitamine si minerale; reduce senzatia de uscare, durere si roseata. A se folosi cand petreceti mult timp in spatii cu aer conditionat.
Eu nu am probleme de aer conditionat, asa ca am folosit-o ca lotiune tonica dupa curatarea tenului. E interesant, da o senzatie de prospetime, are un miros discret, floral (nu stiu de ce imi miroase a busuioc, pare ciudat probabil autosugestie pe undeva). Imi place, am fost tentata sa o dau fratelui meu, ca tot isi baga nasul prin pachetul meu, dar ma bucur ca am rezistat tentatiei :) 
Dirty Springwash Shower Gel (100 ml)
IngredienteApa, Sodium Lauret Sulfat, Sodiu – Cocoamphoacetate, Glicerina, Lauril betaina, Bicarbonat de sodiu, Propilen glicol, Parfum, Sare de mare fina, Ulei de menta (Mentha spicata), Cristale de Mentol, Ulei de cimbru (Thymus zygis), Hydroxycitronellal, Metil - Ioni de metil, *Limonen, *Linalool, Colorant 42090, Metilparaben (*continute natural in uleiuri esentiale)
Gasiti produsul si detalii despre ingrediente aici
M-am minunat de sticluta atat de micuta, dar e foarte eficient, cel putin in cazul meu - pun cateva picaturi pe burete si face spuma suficienta. Dupa aproape 2 saptamani de folosire, abia se cunoaste ca am consumat ceva. Are o culoare albastru-verzui, un miros proaspat mentolat si - dupa ce m-a intrebat Alina, am incercat sa-mi dau seama  si de acest aspect - ofera o senzatie usoara de racorire, de energizare a pielii, ramane un miros proaspat, nu stiu exact daca se mentine pentru ca dupa aceea incep sa dau cu creme si nu-mi mai dau seama :) Eu nu sunt o iubitoare prea infocata a mentei (probabil pentru ca ma satur de ea rupand de prin gradina) dar mirosul acestui gel de dus nu ma deranjeaza, imi place aspectul de revigorare, mai ales dupa o zi obositoare. Imi pare un produs bun de strecurat prietenului, mai ales daca mai citim si dedicatia de pe sticluta "Don't be a dirty scoundrel ..." suna cumva masculin :D
Concluzie: proaspat, perfect pentru viitoarele zile de vara inabusitoare ... nu stiu daca imi aminteste chiar de un izvor cu apa proaspata, dar inteleg trimiterea :)
Parfum solid Imogen Rose (12 g)
IngredienteJojoba - Ulei organic de jojoba, Ricin - ulei, Ceara candelila, Parfum, Vetivert - Ulei, Tonka - Esenta, Bergamota - ulei, Trandafiri - Ulei, Trandafiri - Esenta, Dioxid de titan, Citral, Cumarina, Iris - Unt, Ambrette - Ulei din seminte de ambrette, Eugenol, Geraniol, Benzil cinnamate, Citronellol, Farnesol, Limonen, Linalool  Colorant 15850, Colorant 73360.
Gasiti produsul si detalii despre ingrediente aici
Aici a fost dragoste la prima mirosire. 
La inceput mirosul e destul de pregnant, dar in cateva minute se "da" cu pielea si devine cumva ... al meu, discret, placut, nu chiar a trandafirii din gradina mea, dar ... rose-like. E destul de consistent si se consuma foarte putin la o utilizare, deci o sa-l am ceva timp. Al meu a stat la racoare in casa, asa ca nu stiu cum rezista luat la plimbare prin caldura. Imi place tubul ca de ruj, e mai practic pentru aplicare decat forma de cutiuta pe care am mai vazut-o pentru astfel de produse. 
Cred ca o sa devin fana al parfumurilor solide, am mai vazut cateva foarte tentante, mai ales Lust, cel cu iasomie.
Ma bucur ca am avut ocazia de a incerca si eu niste produse LUSH, am tot citit despre ele si tanjit sa vad si eu cum sunt, gandind in spirit shakespearian "mult zgomot pentru nimic" - ma bucur sa am ocazia sa confirm zvonurile - sunt produse superbe, coloristic, ca aroma si mai ales ca lista de ingrediente naturale. 

Love and recommend!

vineri, 25 mai 2012

Giveaway de 1 iunie

Am o surpriza, sper placuta, pentru voi! 
Cu ocazie zilei de 1 iunie, as vrea sa dau unei fete cuminti un cadou.
Lapte vitaminizant demachiant Gerovital Plant cu extract de floare de colt (150 ml) (nou)
Contine: Extract organic de floare de colt; Complex Herbatonic (sunătoare, coada calului, cimbrişor şi nalbă); Vitamina A
Ingrediente: Aqua, Isopropyl Myristate, Propylene Glycol, Glyceryl Stearate, Cetearyl Alcohol, Stearic Acid, Phenethyl, Caprylyl Glycol, Polycrylamide, C13-C14 Isoparaffin, Laureth-7, Hypericum Perforatum Flower / Leaf / Stem Extract, Thymus Serpillum Extract, Althaea Officinalis Leaf Extract, Equisetum Arvense Extract, Triethanolamine, Parfum, Retinyl Palmitate, Glycerin, Alcohol, Leontopodium Alpinum Extract, Edta, BHA.
Pudra CCUK 2 TENDER TOUCH (17g), o nuanta deschisa (poate se vede mai clar nuanta aici sau aici) (am incercat-o, nu mi se potriveste, m-am gandit ca una dintre voi o va folosi cu placere)
Detalii: Pudra ultra fina, imbogatita cu matase si amestecata cu substante hidratante.  Contine: matase, vitamina E, filtru UVA si UVB si o multime de alte ingrediente, lista incheindu-se cu 2 parabeni (micuti) si un strop de parfum :)
Fond de ten Benecos, nuanta Honey (30ml) (incercat, constatat ca la mine sta degeaba, mai bine ii gasesc o noua casa) Scuzati calitatea imaginii, am incercat sa gasesc niste imagini de referinta pentru nuanta, dar n-am avut prea mult succes.
Cateva detalii:
Ingredients: AQUA, SIMMONDSIA CHINENSIS SEED OIL* , ALCOHOL*, GLYCERIN, POLYGLYCERYL-5 LAURATE, BUTYROSPERMUM PARKII*, SILICA, MAGNESIUM ALUMINUM SILICATE, POLYGLYCERYL-3 STEARATE, HYDROGENATED LECITHIN, CITRIC ACID, p-ANISIC ACID, GLYCERYL CAPRYLATE, ROSMARINUS OFFICINALIS LEAF EXTRACT, XANTHAN GUM, HELIANTHUS ANNUUS SEED OIL*, POLYGLYCERYL-10 LAURATE, LIMONENE, TOCOPHEROL, SODIUM HYDROXIDE, PARFUM, ALOE BARBADENSIS LEAF JUICE POWDER*, CITRAL, LINALOOL, TALC, (+/- (MAY CONTAIN) IRON OXIDES (CI 77491), (CI 77492), (CI 77499), TITANIUM DIOXIDE (CI 77891)) 
Am scris clar in ce conditii se afla produsele, daca va deranjeaza cele 2 produse care nu sunt noi, nu va inscrieti. 
Pentru a va inscrie, lasati un comentariu cu structura:


GFC (numele cu care urmariti acest blog):
share public pe FB/postare pe blog:


Fiecare va primi o singura intrare (daca doriti sa faceti si postare si share, apreciez, dar numele va aparea o singura data pe lista); 
Se accepta o singura intrare de pe un IP; inscrierile multiple nu vor fi luate in considerare.

Sper sa va placa si astept inscrierile voastre!


L.E.Si am uitat sa scriu temenul limita, si anume 31 mai, ora 23:59, ca sa pot sa anunt castigatoarea pe 1 iunie :)


Post later edit: As vrea sa mai adaug ceva la premiu, castigatoarea are dreptul sa refuze, mai ales ca aceasta actualizarea vine atat de tarziu:
Balsam de buze natural Menthe Glacee (6 ml) de la Reverto (sursa foto)
Ingrediente: Unt cacao, ulei struguri, ceara de albine, ulei extra virgin masline, ulei esential menta, vit. E.
Poza chiar reflecta efectul mentolat si racoritor ... nu sunt eu o iubitoare a mentei.


Edit: daca nu se supara nimeni, vom inchide inscrierile diseara la ora 22.00, ca sa pot afisa castigatoarea in seara aceasta.


Si castigatoarea este:
bbydoll (Andra Katerina) - felicitari! 
Te rog sa-mi trimiti numele si adresa completa (inclusiv cod postal) pana cel tarziu duminica, ora 22.00, folosind formularul de contact sau direct pe blueroses1391@gmail.com

joi, 24 mai 2012

New stuff ...

M-am gandit sa va arat ce am mai primit in ultima vreme. 
Am avut noroc (oare e frumos sa te bucuri de ghinionul altuia?!?) si la re-tragerea la sorti la giveaway-ul Avon de la Coshuletzul Colorath am castigat un parfum Avon, Eternal Magic. Miroase foarte frumos, nu prea ma pricep la descriere, zice acolo ca are note de trandafir, iris, vanilie si note lemnoase. Mie imi place - e dulce, dar nu foarte, placut si discret. Multumesc, Emma si Claudia! 

scuzati calitatea pozelor, culoarea e de fapt un lila deschis placut :)
Am castigat o crema de fata la giveaway-ul colorat al lui Miu Miu - un borcanas pictat cu o gargarita si crengute si floricele de la Handmade Sister Beauty
poza e de pe link-ul de mai sus, eu nu as reusi sa fac o poza cat de cat clara
Azi dimineata am aplicat prima data, m-am gandit sa-i dau o pauza cremei Normaderm. Borcanelul e foarte micut (zice acolo ca are 30 ml) si pentru toata fata+gat am folosit foarte putin, se intinde perfect si intra imediat in piele. Acum, dupa vreo 4 ore de la aplicare, simt fata usor grasa la atingere, dar sincer, I don't really care. Ingrediente naturale, miros usor a nu-stiu-ce-planta (tre' sa cercetez :) si consistenta usoara. Va spun mai multe despre ea dupa o perioada mai lunga de utilizare. 
Am facut o poza cu ambele produse, dar nu ies bine cu web-ul :( Am zis s-o pun totusi sa vedeti ce floricica draguta e pictata pe cealalta parte a borcanelului.
And in the latest news: tocmai am primit mesaj - voi primi o carte de la Editura All in cadrul campaniei Cartea Calatoare (Oracolul din Stambul de Michael David Lukas) iar cand ajunge si o termin de citit va anunt, poate doriti s-o cititi si voi. V-am mai scris aici despre campanie, cartile pot fi urmarite pe grupul vALLuntar.


Ierta-mi fie neseriozitatea, dar mi-am adus aminte obiceiul celor de la stiri care prezinta tot felul de accidente si grozavii, apoi incheie jurnalul cu "a fluff piece" ceva cu ultimul urs panda nascut sau alte animale sa incheie intr-o nota vesela. 
La mine totul a fost vesel si pozitiv, dar daca tot am luat o structura de stiri si noutati ... So, in other news: avem 12 puisori, din care 4 sunt Romanite, adica cu gatul gol :)


Maine sper sa revin cu ceva mai serios. 
De pe meleaguri botosanene, 
blueroses :)


La cererea 'fanilor' de pufosenii :D
ista-i baciul moldovean :D - a refuzat sa stea un picioare sa-i vedeti incaltarile si nici gatul nu se vede - v-am zis ca pozele nu reflecta scumpetea din mainile mele ... 

miercuri, 23 mai 2012

Casa visurilor mele

... nu e clar conturata, nu visez vila in nu-stiu-ce-tara, numar de camere si daca ma gandesc bine, nici numarul locatarilor nu e prea clar ... e ca un vis din care vad franturi ... am avut o perioada (in care nu auzisem de vizitele ursilor :) in care visam o casa la munte ... padure ... lac ... fara trafic urban, fara poluare ... apoi franturi de interior ... dormitor ... baie ... bucatarie ... biblioteca ... sufragerie ... si in toate imi imaginam pictura pe pereti ... lebede pe un lac ... cai alergand pe un camp ... caprioare pascand ... apus de soare pe o plaja ... o livada sau vita-de-vie in bucatarie ... o cascada in baie ... si toate imaginile continua cu asemenea idei pentru birou, bucatarie, camera copiilor ... toate vin dintr-o saturatie de pereti plictisitori, albi sau colorati ... sunt pereti care inchid ... cu imaginile acestea parca nu mai sunt pereti sufocanti, ci ferestre catre o alta lume, peisaje din calatorii facute sau imaginate ... era vremea viselor cand nu auzisem inca de fototapet :D
Am dat intamplator peste niste imagini cu modele de fototapet cu ceva timp in urma si din cand in cand mai visez cu ochii deschisi la decoratiuni din casa din vis :) Am gasit aici cateva imagini superbe si m-am gandit sa va arat, poate inspir niste vise. Enjoy!








toate imaginile de pana aici sunt de pe site-ul mentionat mai sus 
Nu mi-am gasit inca lebedele sau caii sau caprioarele din imaginatia mea exact in modelele de fototapet (cel putin nu inca) dar se pare ca se poate executa la comanda ... deci, de castigat la loterie, primit mostenire etc. (si nu din alea care primesc pe mail) ... de cumparat casa, stabilit toate celelalte detalii (utilitatile sunt importante :) si ar fi bine sa am si cu cine sa impart toate astea (alt vis) ... etc. ... apoi ajung si la comandat tapetul :D

Cine mai viseaza cu mine?

joi, 17 mai 2012

Vor testa Normaderm ...

N-au fost tocmai lupte seculare care au durat 30 de ani, dar ... dupa batai de cap si dureri de ochi citind liste de pe vreo 30 de bloguri si eliminat cateva nume dintre cele 12 inscrieri, am ales cele 6 fete care vor primi cate o crema anti-imperfectiuni Normaderm de la Vichy. 

Acestea sunt:
Veronica Picioroaga
Csipkés Mónika-Gabriella
Gardalean Alina
Diana Picioroaga
Georgiana Borza
Raluca Leustean

(inainte de a aparea comentarii in legatura cu aparitia de 2 ori a numelui Picioroaga, am verificat, inscrierile au venit de pe IP-uri diferite; sunt surori, dar eu nu am impus regula "familiei", doar a IP-ului, iar share inseamna sa anunti familie si prieteni, deci ... asa am ajuns aici)

Felicitari, fetelor! Astept datele voastre pana maine, 18 mai, ora 24.00 (dar daca vin toate mai repede cu atat mai bine). Puteti folosi formularul de contact din partea dreapta a blogului sau direct pe adresa blueroses1391@gmail.com

Daca sunt printre voi care nu s-au inscris inca pentru aceasta sesiune de concursuri pentru testarea cremei Normaderm, mai sunt inca bloguri unde se mai primesc inscrieri, iar pe unele sunt destul de putine, deci ati avea mai multe sanse :)

O seara frumoasa!


Later edit: "date" inseamna, nume complet, adresa, nr. de telefon.

Normaderm de la Vichy (review)


Astazi se incheie inscrierile la giveaway-ul Normaderm si m-am gandit sa va ofer alte cateva detalii despre produsele primite de la Vichy poate mai tentez pe cineva sa se inscrie. 
Despre Crema anti-imperfectiuni Normaderm v-am impartasit cateva impresii in anuntul concursului de aici
In urma concursului organizat de pe pagina Andei Zelenca, am primit de la Vichy 2 produse din gama Normaderm – un produs de curatare 3 in 1 si crema anti-imperfectiuni.
Normaderm Tri-Activ Cleanser (125 ml), Crema hidratanta anti-imperfectiuni Normaderm (30 ml) 

Normaderm Tri-Activ Cleanser – adica 3 actiuni intr-un singur produs: gel de curatare care promite sa curete si sa matifieze tenul, scrub pentru un efect de exfoliere si masca pentru o curatare mai profunda – eu l-am folosit mai mult pentru curatare, o singura data ca masca (mi-a placut, dar cred ca ajunge 1 data pe saptamana). Imi place acest produs: curata fata si gatul, pielea ramane curata si matifiata, usor catifelata. Are un miros discret, consistenta de crema si contine niste particule care ajuta la curatare si exfoliere.
Ca gel de curatare este destul de consistent, curata bine fata si pielea ramane catifelata. Daca insistam putin si il folosim ca scrub pentru o curatare mai profunda, iarasi, isi face treaba fara sa agreseze tenul (cel putin al meu nu a manifestat vreun efect negativ). Ca masca am folosit-o o singura data de cand am primit-o (cred ca ar trebui sa programez una pe diseara :) imi place efectul de degresare si matifiere, dar cum este genul care se intareste si strange fata, e un pic mai neplacut pentru mine, prea comoda cum sunt eu, de unde utilizarea mai rara.
Nu-mi ramane decat sa repet - imi place! ... si sa ma straduiesc sa copii ingredientele pentru voi :)


Ingrediente: AQUA, KAOLIN, BUTYLENE GLYCOL, ZEA MAYS STARCH, GLYCERIN, DECYL GLUCOSIDE, CI 77891, POLYETHYLENE, CHONDRUS CRISPUS (CARRAGEENAN), PEG-7 GLYCERYL COCOATE, CI 42090, CI 77288, GLYCOLIC ACID, ZINC GLUCONATE,  SALICYLIC ACID, SODIUM HYDROXIDE, SODIUM CHLORIDE, COCO-BETAINE, DIPOTASSIUM GLYCYRRHIZATE, DISODIUM EDTA, XANTHAN GUM, PARFUM.
Cantitate: 125 ml


Despre crema anti-imperfectiuni am ramas datoare cu ingredientele si niste impresii mai detaliate.
Zilele mele lunare de mare "fericire" au trecut si luna asta nu au lasat prea multe urme. Tenul meu arata mult mai bine dupa aproape 3 saptamani de 'tratament' dimineata si seara cu aceasta crema. Si aici ma refer in general la aspectul tenului. Nu analizez porii cu oglinda care mareste, asa ca la nivel de detaliu, nu pot sa ma proununt. Imperfectiunile s-au estompat, porii sunt usor diminuati si s-a redus din stralucirea tenului, s-au diminuat petele si semnele ramase de la cosuri, cele care au aparut zilele trecute nu au mai erupt si desi le mai simt sub piele pe unele dintre ele, par sa se retraga. 
(Aici tin sa-i multumesc si sefei care m-a tinut atat de ocupata incat sa nu am avut timp sa le pipai si sa fiu tentata sa le storc, iar seara eram atat de obosita incat in afara de scurtul ritual de ingrijire, nu aveam timp si chef de 'admirat' monstruleti.) 
Concluzie: nu pot sa spun ca toate imperfectiunile au disparut; sa fim seriosi, daca ne asteptam la minuni, ajungem doar sa fim dezamagiti; dar in aproape 3 saptamani, s-au diminuat vizibil si s-a comportat bine pentru perioada nasoala a lunii (aici era adevaratul test :) 
Mie imi place!  

Ingrediente: AQUA/WATER, GLYCERIN, ALCOHOL DENAT, PHENYLTRIMETHICONE, ISONONYL ISONONANOATE, NYLON-66, PENTAERYTHRITYL TETRAETHYLHEXANOATE, ISOPROPYL LAUROYL SARCOSINATE, AMMONIUM POLYACRYLDIMETHYLTAURAMIDE / AMMONIUM POLYACRYLOYLDIMETHYL TAURATE, SODIUM HYDROXIDE, GLYCOLIC ACID, SALICYLIC ACID, CI 42090 / BLUE 1, GLYCERYL ACRYLATE/ACRYLIC ACID COPOLYMER, ISOHEXADECANE, SILICA, SODIUM POLYACRYLATE, PERLITE, POLOXAMER 338, DISODIUM EDTA, CAPRYLOYL SALICYLIC ACID, ACRYLATES/C10-30 ALKYLACRYLATE CROSSPOLYMER, ACRYLAMIDE/SODIUM ACRYLOYLDIMETHYLTAUREATE COPOLYMER, POLYSORBATE 80, PARFUME/FRAGRANCE.
Cantitate: 30 ml


Asadar, mai sunt 2 ore pana se incheie concursul prin care 6 dintre voi vor castiga cate o crema anti-imperfectiuni Normaderm ... cine mai pofteste?